Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

E-Fatura Uygulamasına Geçiş

16/03/2022 11:59:22 - 24/03/2022 11:59:22 - 2700 Okunma

Üniversitemiz 18.03.2022 tarihi itibariyle E-Fatura uygulaması kapsamına alınmıştır.

Üniversitemize  e-fatura düzenleyecek olan firmalar, kullandıkları e-fatura programında gerekli güncellemeleri aşağıdaki teknik kılavuzda gösterildiği şekilde "özel entegratör"lerine yaptırmaları gerekmektedir. Üniversitemize düzenlenen e-faturaların senaryosu "KAMU" / "TEMEL FATURA" olarak seçilecektir.

Diğer senaryoların seçildiği e-faturalar, özel entegratörümüz Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından reddedilmektedir.

Fatura düzenleme aşamasında, birinci VKN alanına Üniversitemizin mükellefiyete tabi olduğu VKN'si (5580676648)-Kırklareli Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı; İkinci VKN alanına ise satın almayı yapan/hizmetten faydalanan ve ödeme işlemlerini gerçekleştirecek olan harcama biriminin vergi kimlik numarası yazılacaktır. Harcama birimlerimizin vergi kimlik numaraları için lütfen tıklayınız.

Bazı firmaların her iki VKN alanına (Ödemeyi Yapacak VKN alanına da) 5580676648 vergi kimlik numarasını girdikleri görülmektedir. Lütfen Ödemeyi Yapacak VKN alanına (ikinci VKN alanına) 5580676648 vergi kimlik numarası yerine ilgili ilgili harcama biriminin vergi kimlik numarasını giriniz.

Örneğin, Kırklareli Üniversitesi İdari ve Mali Daire Başkanlığının X şirketinden hizmet satın aldığını varsayarsak; faturanın birinci VKN alanına Üniversitemizin VKN’si (5580676648)-Kırklareli Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, İkinci VKN alanına ise Kırklareli Üniversitesi İdari ve Mali Daire Başkanlığı'nın VKN'si yazılacaktır.

Kullandıkları e-fatura programı ara yüzünde Ödemeyi Yapacak VKN alanını göremeyen firmaların, aşağıdaki GİB duyurusuna ve Teknik Kılavuza uygun olarak muhasebe programlarını güncellemeleri gerekmektedir.

GİB’in Kamu Kurumlarına Düzenlenen e-Faturalar Hakkında Duyurusu İçin Tıklayınız.

Kamu E-Fatura Teknik Kılavuzu İçin  Tıklayınız.

E-Fatura Uygulamasına Geçilmesine İlişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Yazısı İçin Tıklayınız.

Harcama Birimleri Vergi Kimlik Numaraları İçin  Tıklayınız.

Harcama Yönetim Sistemi E-Fatura Uygulama Kılavuzu

MYS'ye Düşmeyen e-Faturalar:

Süresi içerisinde MYS'ye düşmeyen e-faturalar için https://kbs.gov.tr/cagri/login.xhtml adresindeki "KBS Destek Uygulamaları" kullanılarak Hazine ve Maliye Bakanlığına çağrı açılabilir. (Çağrı açma yetkisi olmayanlar, Muhasebe Birimimizden KBS Çağrı Merkezi Uygulaması için yetki talebinde bulunabilir.) Çağrı açarken e-faturanın "Zarf ETTN Numarası" firmadan edinilmeli ve çağrıya yazılmalıdır. (Fatura üzerindeki ETTN numarası değil). İhtiyaç halinde uygulamanın eklentiler bölümünden faturanın bir nüshası da çağrıya eklenebilir.

E-Faturaya Yapılacak İtiraz:

Bilindiği üzere; hatalı düzenlenmiş olan faturaların iptali için, Türk Ticaret Kanunu'nda belirtilmiş olan harici yollarla itiraz edilmesi gerekmektedir.

Bunlar;

·Noter aracılığıyla,

·Taahhütlü mektupla,

·Telgrafla,

. KEP Sistemi

İtiraz yazısının metni aşağıdaki gibi olacaktır. 

Aşağıda bilgileri bulunan faturaya itirazımızın işleme alınması hususunda bilgilerinizi rica ederim. 

Vergi Mükellefiyetine Tabi Vergi Kimlik Numarası: 5580676648 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

Harcama Birimi Vergi Kimlik Numarası:

Harcama Birimi Adı:

Fatura Tutarı: Fatura Tarihi:

 Fatura Numarası:

 Faturanın İptal Edilme Gerekçesi:

Fatura ETTN Bilgileri:

 

E-FATURA İTİRAZ KLAVUZU

 

NOT: Faturanın ne şekilde tanzim edildiğine bakılmaksızın eskiden olduğu gibi çıktısının alınarak kağıt ortamında ödeme evrakına eklenmesi uygulamasına devam edilecektir.

e-fatura

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.